Welkom op de site van de handelaars uit de Rupelstreek!

HET DIGITALE TREFPUNT VAN DE GEMEENTE

Deze site is een katalysator in de communicatie tussen de handelaars uit de Boomse regio, de Rupelstreek en de consument. U vindt hier een algemene voorstelling, speciale aanbiedingen, en maandelijkse promoties van de Boomse handelaars en de handelaars uit de Rupelstreek. Wekelijks zal U hier ook op de hoogte gehouden worden van evenementen in en rond de Rupelstreek.

U kan ook de apotheker van wacht hier opzoeken.

De uurregelingen van treinen hier en van de bussen hier opzoeken.

 

Rubriek: GEZOCHT/TE KOOP

U kan uw zoekertje plaatsten door middel van een email naar eureka.mail@pandora.be te verzenden.  "Wie zoekt, die vindt" op rupelstreek-online.

 

Bent U handelaar en wenst U te adverteren op deze site aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen voor meer info.

U kan ons contacteren op het nummer 03/886.02.75 of 0485/40.24.85

of via email eureka.mail@pandora.be

 

De Willebroekse handelaars vindt U terug op www.willebroek-online.be

De Bornemse handelaars vindt U terug op www.bornemonline.be

 

Film deze week bij de Kinepolis Group


cinebel bioscoop mechelen


 startpaginaGoogle

 

 


Van den Bril Mode

Betaalbare trendy & stijlvolle kleding aanbieden voor iedereen die op zoek is naar kwaliteit en steeds wil geholpen worden door trendexperts. Wij creëren u dit alles onder één dak!

Made-to-measure

Bij Van Den Bril Mode kunt u een gepersonaliseerd pak laten ontwerpen. Kies zelf uw stof, voering, knopen, afwerking, pasvorm, etc,... met deze made-to-measure komt u zo tot het perfecte kostuum

Nieuwe collectie Zomer 2018

   

     

Uw Trouw reeds gepland?

Bestel uw trouwkostuum @ YOUR SUIT!

Maatwerk Kostuum vanaf € 599

Reeds kostuums voor getuigen en gevolg vanaf € 200!


NMBS - Treinvervoer


Base - Logo's en Ringtones


De Lijn - Busdiensten


Proximus - Logo's en Ringtones't Ruimerke ontstoppingsdienstTrendy West Fashion

Nieuwe collecties zomer 2018

Vernieuwde website

 

 

 Sunbada Zonnecenter Mechelen

Graag een mooi bruine kleurtje?

Neem een 10-beurten abonnement.  Ga 2 x per week de eerste 3 weken onder de zonnebank en daarna 1 x per week. 

OOK CADEAUBONS VERKRIJGBAAR! 

SkinnyLove

SkinnyLove is een combinatie van zuivere en natuurlijke ingrediënten:

MORNING: prebiotica dieetvezels, fruitvezels (pompelmoes 9%, citroen, appel, cactusvijg), Matcha groene thee 9%, gember, kruidenmix (brandnetel, basilicum, rozemarijn), groene koffie extract.

AFTERNOON: prebiotica dieetvezels, fruitvezels (citroen 10%, mandarijn 10%, cactusvijg, ananas), kurkuma 10%, gember, komijn, kaneel, peper.

 

Vanaf nu zijn Hilde en haar team te vinden in Mechelen

SUNBADA MECHELEN
Blauwhondstraat 1
2800 Mechelen
tel: O15/27 02 46

Graag een mooi bruine kleurtje?

Neem een 10-beurten abonnement.  Ga dan 2 x per week de eerste 3 weken onder de zonnebank en daarna 1 x per week. 

OOK CADEAUBONS VERKRIJGBAAR!  Altijd een geslaagd cadeau!!!

De winter droogt je huid uit, maar een felle zon is ook weer niet goed voor je huid. Ga, voordat je jezelf blootstelt aan de eerste zonnestralen, eerst aan de slag met een goede scrub. Scheer dan je benen en smeer je daarna in met een overheerlijke bodylotion.  Door te scrubben en je huid daarna goed te hydrateren, blijft je bruine kleurtje langer zitten, en wordt je egaler bruin. Ook kun je je huid laten wennen aan de zon door eerst eens onder de zonnebank plaats te nemen. Door nu al te beginnen met af een toe een zonnebankje sla je twee vliegen in één klap: je verbrand minder snel omdat je huid al gewend is aan de zon en je hebt geen melkflessen meer als je straks weer over het strand paradeert in je nieuwe bikini


Muratti Baldekar

Modeshow Bagage Kledingwinkel

 

Muratti Baldekar en zijn team laten uw dromen werkelijkheid worden.  Van brushing, snit, maquillage tot de volledige metamorfose waar u steeds van droomde!

 


Wat en waar te doen


 Toerisme Rupelstreek gaat voor nieuw wereldrecord

 

Persbericht                                                  14 februari 2018

 

Ook deze zomer zetten we de Rupelstreek toeristisch in de kijker. 

Ben je een erfgoedliefhebber, een wandelaar of een fietser, de Rupelstreek heeft voor iedereen wat wils. En natuurlijk kan je dit alles combineren met een heerlijk streekproduct op een zalig terrasje op de dijk of in een pittoresk gehucht.

 

Op zondag 22 april starten we het seizoen met een heuse publieksopening, die eveneens gecombineerd wordt met de jaarlijkse kunstenaarsmarkt van De Schorre.

Naast de activiteiten van de verschillende streekproducenten en -partners gaan we dit jaar een uitdaging aan voor vermelding in het Guinness World Record Book. We roepen iedereen op om samen met ons het wereldrecord “Longest toast relay” te verbeteren. En we doen dit niet zomaar met éénder welke drank…, we doen dit natuurlijk met de streekbieren uit de Rupelstreek.

 

Het huidig record staat op naam van de stad Anadia in Portugal. Zij behaalden in juni 2013 het huidig record met 1.233 deelnemers. In september 2017 werd er tevergeefs een nieuwe recordpoging ondernomen in Damme.

Vanuit Toerisme Rupelstreek zijn wij ervan overtuigd dat we op 22 april het record kunnen verbreken. Als doel stellen we 2.000 deelnemers voorop. 

 

“Het idee om deze uitdaging aan te gaan is ontstaan binnen het dagelijks bestuur van de vzw en werd onmiddellijk gedragen door al de bestuursleden, medewerkers en vrijwilligers. Het is dan ook fijn te zien dat we er als één “Rupelstreekteam” tegenaan gaan en de promotie van de Rupelstreek weer een niveau hoger tillen.

Om dit wereldrecord te behalen hebben we echter massaal jullie steun nodig. We verwachten jullie dan ook allemaal in De Schorre om samen met ons het glas te heffen. Het glas en het biertje worden jullie zeer graag aangeboden.” voegt Axel Boen, Voorzitter Toerisme Rupelstreek toe.

 

Concreet

Datum: zondag, 22 april 2018

Locatie: De Schorre, vlindertent, Schommelei 1, 2850 Boom

Uur wereldrecordpoging: 14u

Uur opening toeristisch seizoen: 12u – 17u

GRATIS event met verschillende activiteiten

Details over de wereldrecordpoging en de exacte timing kan je binnenkort terugvinden op onze facebookpagina Rupelstreek en de website

 

Foto: vlnr: Schepen voor toerisme Tom Caluwaerts, Inge De Ridder, Niki Dens, Axel Boen, Stefan Van Linden en Toeristisch Coördinator Karin De Mulder

 

Contact

Karin De Mulder | Toeristisch coördinator         Axel Boen | Voorzitter

T 03 880 76 23 | M 0473 83 25 36                    M 0475 25 15 55

E karin@toerismerupelstreek.be                       E axel.boen@gmail.com

W www.toerismerupelstreek.be


 

Happen en Stappen - Een smakelijke wandeling door Boom

Happen en Stappen combineert wandelen en eten. Het idee: 1 wandelroute, 2 restaurants, 3 gangen. Een dagvullende activiteit waarbij het natuurschoon de groene draad vormt. Een toeristisch-recreatief initiatief voor iedereen. Nu ook in Boom.

‘Met de benenwagen door Boom’ maakt deel uit van Happen en Stappen. Deze route is tot stand gekomen ism Toerisme Rupelstreek, Kaai Grand Café en ’t Beukenhof Restaurant - Bar. Samen verzorgen zij per wandeling drie gangen: koffie met gebak, soep en lunch/hoofdgerecht. De activiteit duurt in totaal een halve dag (ochtend of middag).

Happen en Stappen is een landelijke formule waarbij ruim 60 horecagelegenheden zijn aangesloten. Samen realiseren zij 30 routes in Nederland en België. Op www.happenenstappen.nl wordt iedere route gepresenteerd.

Happen en Stappen is een initiatief van Happen en Trappen. Samen met 700 horecaondernemers verzorgt Happen en Trappen ruim 155 smakelijke fietstochten door Nederland en België. Meer info: www.happenentrappen.nl.

Het ochtendarrangement Happen en Stappen kost € 21,95 per persoon, het middagarrangement Happen en Stappen kost € 27,95 per persoon (exclusief drankjes). Parkeren is altijd gratis. De activiteit is geschikt voor zowel kleine als grote groepen.

Bij vragen over Happen en Stappen kan u contact opnemen met Tom Kunen:
Happen en Stappen, Julianastraat 2, 5721 GL Asten, T. 088 633 2040
E. info@happenenstappen.nl, I. www.happenenstappen.nl

Contact

Karin De Mulder | Toeristisch coördinator Axel Boen | Voorzitter
T 03 880 76 23 | M 0473 83 25 36 M 0475 25 15 55
E karin@toerismerupelstreek.be E axel.boen@gmail.com
W www.toerismerupelstreek.be
Schommelei 1/3, 2850 Boom

 


Wandelnetwerk Rivierenland: 50 kilometer extra wandelplezier

-Hemiksem- Wandelnetwerk Rivierenland, een realisatie van Regionaal Landschap Rivierenland, Toerisme Provincie Antwerpen en Toerisme Rupelstreek, wordt uitgebreid met extra knooppunten en drie nieuwe gemeenten: Schelle, Hemiksem en Duffel. Vanaf heden staat het netwerk garant voor 360 kilometer wandelplezier in eigen streek.

De Schelde, de Rupel en de benedenlopen van de rivieren Dijle, Nete en Zenne vormen de blauwe draad doorheen Wandelnetwerk Rivierenland. Nergens in Vlaanderen komen zoveel rivieren samen, op zo’n relatief kleine oppervlakte. De getijdenwerking zorgt bovendien voor een unieke fauna en flora. Naast de rivieren geven ook de talloze beekvalleien, broekgebieden, knotbomenrijen, uitgestrekte land- en tuinbouwlandschappen, oude bossen, vlietjes, weidelandschappen en aan water gerelateerd erfgoed mee vorm en kleur aan deze waterrijke regio.

“Dit project zou niet tot stand kunnen komen zonder grensoverschrijdende samenwerking. En dat mag u zowel letterlijk als figuurlijk nemen. Het is een mooie voorbeeld van samenwerking tussen verschillende partners, op verschillende domeinen en beleidsniveaus. Dit bewijst de lange lijst betrokkenen: Toerisme Provincie Antwerpen, Regionaal Landschap Rivierenland, Toerisme Rupelstreek, de lokale besturen en de vele lokale vrijwilligers en verenigingen. Het mooie landschap van de regio Rivierenland, de aanwezige natuur, het watergebonden en historisch erfgoed en de cultuur vormen de grondstof voor de  toeristische ontsluiting via het vandaag voorgestelde wandelnetwerk. Met deze unieke en waardevolle grondstof gingen heel wat professionals én vrijwilligers met heel veel goesting aan de slag. Iedereen was er van overtuigd dat deze verborgen of slechts lokaal gekende parels ontdekt of herontdekt moeten worden zowel door buurtbewoners als door bezoekers.” aldus gedeputeerde Rik Röttger bevoegd voor natuur & landschap en voorzitter van Regionaal Landschap Rivierenland.

Laat je inspireren door het water

Het nieuwe wandelnetwerk Rivierenland heeft 2 extra troeven. Met de uitbreiding van het wandelgebied met de gemeenten Hemiksem, Schelle en Duffel wordt het wandelgebied maar liefst vergroot met 50 km extra wandelplezier. Hierdoor kunnen wandelaars nu ook gemakkelijk deze gemeenten ontdekken: al kuierend over de Scheldedijken en genietend van de prachtige omgeving van Boven- en Benedenvliet in Schelle en Hemiksem. Via de veerdiensten is er bovendien gemakkelijk aansluiting met het wandelnetwerk ‘In het land van Stille Waters’.

Daarnaast geven we je bij aankoop van de wandelnetwerkkaart ook een gloednieuw inspiratieboekje cadeau met vijf gevarieerde suggestielussen, tal van gezellige horeca-adressen en extra informatie over de streek. Zo kun je in het spoor van de otter en de bever het broekgebied de Naeyer verkennen om daarna op het dorpsplein van het voormalige schippersgehucht Klein-Willebroek uit te rusten op een zonnig terrasje. De Klinkaartroute neemt je dan weer mee naar het steenbakkerijverleden van de gemeenten Boom en Niel. In Hemiksem is de Sint-Bernardusabdij een absolute blikvanger. De kronkelende Nete gidst je langs enkele verborgen natuurplekjes in Duffel. Deze themaroutes zijn slechts enkele routes gegrepen uit het volledige aanbod. Bovendien mogen we binnenkort een themawandeling in Hemiksem en Schelle verwachten, uitgewerkt door Toerisme Rupelstreek.

Dankzij de knooppunten hoef je niet langer te verdrinken in het aanbod, maar kun je talloze aantrekkelijke en verrassende paden combineren tot heerlijke en gevarieerde wandelingen. Je bepaalt zelf hoe lang deze zijn en welke hoogtepunten je onderweg wil bezoeken. Het wandelnetwerk strekt zich uit over 9 rivierengemeenten: Boom, Duffel, Hemiksem, Mechelen, Niel, Rumst, Schelle, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek.

Voor meer informatie, neem contact op met

- Ankatrien Boulanger, coördinator Regionaal Landschap Rivierenland vzw – 015 21 98 53, ankatrien@rlrl.be

- Karin De Mulder, toeristisch coördinator Toerisme Rupelstreek vzw - 03 880 76 23, karin@toerismerupelstreek.be

- Eveline Sierens, diensthoofd Routebureau Toerisme Provincie Antwerpen - 03 240 63 84, Eveline.SIERENS@provincieantwerpen.be


Gemeentehuis

Je kan al onze diensten bereiken tijdens volgende openingsuren: 

  Voormiddag Namiddag

Maandag  

9 - 12 uur  

Dinsdag  

9 - 12 uur 14 - 19 uur

Woensdag  

9 - 12 uur  

Donderdag  

9 - 12 uur  

Vrijdag  

9 - 12 uur  
     
Zaterdag gesloten gesloten
Zondag gesloten gesloten

Contact

Arie Hoyaux +32 3 880 18 05 arie.hoyaux@boom.be
Barbara Verbeeck +32 3 880 18 15 barbara.verbeeck@boom.be
Melina De Weerdt +32 3 880 18 23 melina.de.weerdt@boom.be
Dominique Malfait +32 3 880 18 24 dominique.malfait@boom.be

Sportdienst

Email: sportdienst@boom.be
Acacialaan z/n
2850 Boom
Tel. +32 3 888 56 50
Fax +32 3 880 68 04
 
Marleen Naegels +32 3 888 94 83 marleen.naegels@boom.be
Judith Beniest +32 3 888 56 50 onthaal.zwembad@boom.be

Openingsuren

Deze dienst is geopend op:

  Voormiddag Namiddag

Maandag  

9 - 12 uur 14 - 16 uur

Dinsdag  

9 - 12 uur 14 - 16 uur

Woensdag  

9 - 12 uur 14 - 16 uur

Donderdag  

9 - 12 uur 14 - 16 uur

Vrijdag  

9 - 12 uur  
     
Zaterdag gesloten gesloten
Zondag gesloten gesloten

Dienst welzijnszaken

Indien je meer informatie zoekt over sociale organisaties die actief zijn in Boom kan je terecht op de provinciale sociale kaart.

 Ben je op zoek naar je sociale rechten dan kan je zeker al eens een kijkje nemen op de rechtenverkenner. 

Contact

Email: welzijn@boom.be

 

 Copyright Eureka - 2006